03-10-2017 10:24 | Door: Rianne Lachmeijer

Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt e-health in de zorg een goede zaak. Om zorgaanbieders en zorgverzekeraars te stimuleren om afspraken te maken over e-health heeft NZa de Wegwijzer bekostiging e-health opgesteld.

Dat meldt NZa in een persbericht.

In de Wegwijzer bekostiging e-health brengt de NZa per zorgsector in kaart welke bekostigingen van e-health mogelijk zijn. Momenteel zijn er verschillende mogelijkheden, maar deze verschillen per sector.

Door deze in één document te verenigen wil NZa een handreiking bieden aan zorgaanbieders en zorgverzekeraars die onderhandelen over de zorginkoop.

Betere en betaalbare zorg

E-health kan zorg beter en betaalbaarder maken. Volgens de autoriteit mogen bekostiging en regels innovatie niet in de weg staan. “We willen toe naar een bekostiging die e-health faciliteert en stimuleert,” schrijft NZa in het persbericht.

Volgens NZa kan e-health de zorg voor patiënten makkelijker en beter toegankelijk maken. Zo kan de huisarts een opname maken van een huidafwijking en die via een meekijk-consult voorleggen aan de dermatoloog. Daardoor hoeft de patiënt geen aparte afspraak met de dermatoloog in het ziekenhuis te maken.

Lees ook:

Bron: Nederlandse Zorgautoriteit | Afbeelding: Shutterstock.com