10-10-2017 17:10 | Door: Rianne Lachmeijer

De iFeel app van E-Mence signaleert wanneer een patiënt met een depressie of PTSS een terugval heeft. Dit doet de app door informatie van verschillende bestaande GGZ e-health-platformen aan elkaar te koppelen. Hierdoor kan de app vaker worden ingezet.

Dat meldt E-Mence op de website.

De app meet significante afwijkingen ten opzichte van het normale gedrag van de patiënt. Deze hoeft zelf geen input te leveren, omdat de app afwijkingen meet op basis van het mobiele telefoongebruik. Vervolgens geeft de app de patiënt zelf of iemand in zijn of haar omgeving een seintje dat er mogelijk iets mis is.

Kostenbesparing

E-Mence heeft voor de app de Innovatieprijs van De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) gewonnen. Het is de eerste keer dat VZVZ deze prijs uitreikt.

“Met de steun van de VZVZ-Innovatieprijs 2017 kunnen we dit initiatief rondom iFeel ook daadwerkelijk verwezenlijken,” reageert Hobbe Jan Hiemstra, managing director E-Mence, in het bericht.

“Met het gebruik van dergelijke nieuwe toepassingen kunnen we patiënten steeds beter begeleiden. Dat is goed voor zowel patiënt als zorgaanbieders, omdat het ook een forse kostenbesparing kan betekenen.”

Lees ook:

Bron: E-Mence Afbeelding: Shutterstock.com