19-10-2017 13:32 | Door: Rianne Lachmeijer

Zorgverzekeraar VGZ en Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk hebben een meerjarencontract gesloten. De zorgverzekeraar wil innovaties van het ziekenhuis zoveel mogelijk faciliteren. Onder de noemer zinnige zorg gaan de partijen voor betere zorg voor patiënten, tegen lagere kosten.

Dat meldt ziekenhuis St Jansdal op de website.

In meerdere initiatieven zet St Jansdal in op lagere zorgkosten met maximale regie voor de patiënt. Zo kunnen patiënten met een app en bloeddrukmeter thuis hun voeding- en drankinname monitoren en deze online doorgeven aan de internist-nefroloog. Vervolgens bespreken zij de resultaten via een e-consult.

Dit is voordelig voor de patiënt en de zorgprofessional: de patiënt hoeft niet naar het ziekenhuis en de zorgprofessional hoeft geen bloeddruk te meten, omdat de patiënt dit zelf doet.

Digitale dokters

Het ziekenhuis onderzoekt hoe met zogenaamde digitale dokters het elektronisch patiëntendossier maximaal kan worden gebruikt. De dokters onderzoeken nieuwe e-health-mogelijkheden. Het doel is om de patiënt te betrekken in het zorgproces en zorgprofessional werkinhoudelijk te ontlasten.

Zorgverzekeraar VGZ wil het ziekenhuis hierbij ondersteunen. “Het St Jansdal is de goede weg van innovaties ingeslagen. Wij willen het ziekenhuis graag helpen bij het realiseren van hun strategie,” zegt zorginkoper Bart Kokee van VGZ.

Lees ook:

Bron: St Jansdal | Afbeelding: Shutterstock.com