13-11-2017 09:09 | Door: Rianne Lachmeijer

Patiënten in het Radboudumc krijgen 6 keer per dag kleine gerechten in plaats van 3 grote maaltijden. Door dit FoodforCare concept krijgen patiënten meer eiwitten binnen en wordt beter in hun energiebehoefte voorzien.

Dat schrijft foodholland.nl.

Het Radboudumc heeft de nieuwe maaltijdmethode onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat patiënten meer eiwitten binnen krijgen en daardoor beter in hun energiebehoefte worden voorzien. De resultaten van het onderzoek zijn in het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Nutrition verschenen.

Ondervoeding

De onderzoekers willen de resultaten verder analyseren om te bepalen of het nieuwe maaltijdconcept ook gezondheidsverbetering oplevert. Foodholland.nl schrijft dat 2 tot 38 procent van de patiënten die in het ziekenhuis wordt opgenomen, momenteel ondervoed is.

'Gezonde voeding: beste medicijn'

Verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen zetten zich in voor beter voedsel in hun instelling. Zo hebben bijna 100 instellingen zich aangesloten bij het landelijk programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. “Gezond, vers, duurzaam eten en drinken is het goedkoopste en lekkerste medicijn,” zei Koen Nouws Keij, directeur van Stichting Diverzio, eerder in een interview.

Lees ook:

Bron: foodholland.nl | Afbeelding: Shutterstock.com