07-02-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. 4 maatregelen tegen voedselverspilling in de zorg

 

In ziekenhuizen krijgen dagelijks grote aantallen patiënten een maaltijd. Hiervan verdwijnt dagelijks zo’n 40 procent in de afvalbak.

DuurzaamBedrijfsleven zet een aantal concrete maatregelen op een rij die de voedselverspilling in zorginstellingen aanzienlijk kunnen verminderen.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Elektrische tram zonder rails verovert Parijs

 

Het Franse bedrijf Bolloré heeft een elektrische tram ontworpen die zich gedraagt als een trolleybus. De BlueTram gaat binnenkort rijden in Parijs.

De BlueTram rijdt zonder de zware en dure tram-infrastructuur als bovenleidingen en rails. In plaats daarvan is het voertuig voorzien van accu’s die worden opgeladen door een uitschuifbare arm met een snellader. In slechts 20 seconden is de elektrische tram voldoende bijgeladen voor de afstand tot het volgende station.

Meer weten? Lees verder.

 

3. NewFoss ziet verdienmodel in biomassaraffinage

 

Het Nederlandse biobased-bedrijf NewFoss opent een biomassaraffinaderij met een capaciteit van 40.000 ton per jaar.

De nieuwe, gepatenteerde raffinagetechniek van NewFoss haalt hernieuwbare grondstoffen uit blad- en grasachtige biomassa. Zonder warmte of chemicaliën, maar volgens een natuurlijk proces.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: David van der Mark, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)