26-02-2015 14:07 | Door: Willemien Groot

Gemeenten en provincies kunnen leren van het bedrijfsleven op het gebied van transparantie over duurzaamheid. Vooral op meetbare resultaten valt veel te winnen.

Dat zegt directeur Willem Lageweg van MVO Nederland in een interview met Binnenlands Bestuur. Volgens Lageweg moet de publieke sector de duurzaamheidsdoelstellingen vastleggen en meetbaar maken. Net zoals het bedrijfsleven dit doet.

In de publieke sector steekt de Vlaardingse woningbouwvereniging Waterweg Wonen al enige jaren met kop en schouders boven de rest uit voor zijn duurzaamheidsverslag. Maar dat is vooral het gevolg van het gebrek aan concurrentie.

Duurzaamheidsverslagen zijn schaars bij gemeenten en provincies, zegt Lageweg. "Veel gemeenten hebben prachtige beleidsvoornemens over energiebesparing, vervoer, zonnepanelen en waterbesparing, maar ze meten de resultaten niet." Duurzame initiatieven bieden volgens de MVO-directeur voor de sector ook unieke kansen om burgers meer te betrekken bij de politiek.

Bron: Binnenlands Bestuur | Foto: Paul van de Velde, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)