17-03-2015 08:29 | Door: Laura Fransen

Pijnbestrijding zonder medicijnen. Dat belooft Quell, een draagbare, rubberachtige band gevuld met elektroden. Crowdfunders zijn enthousiast. Binnen twee weken haalden de makers ruim $ 260.000 op.

Volgens de makers is Quell het enige draagbare pijnbestrijdingsapparaat van zijn soort. De dunne, elastische band maakt gebruik van de OptiTherapy-technologie. Elektroden in de band stimuleren de zenuwen door middel van elektrische impulsen. Deze blokkeren pijnsignalen voordat ze de hersenen bereiken.

De intelligente techniek past zich 24 uur per dag aan aan de benodigde hoeveelheid pijnbestrijding. Wanneer de gebruiker slaapt, schakelt de band automatisch over naar nachtmodus.

 

Kostenbesparing

 

Bij de techniek komen geen medicijnen kijken. Voor de zorgsector betekent dit een potentiële vermindering van de pijnbestrijdingskosten. Voor patiënten betekent het minder inname van geneesmiddelen. Volgens de makers is het apparaat vooral geschikt voor mensen met chronische pijn. “Onze revolutionaire technologie helpt mensen hun pijn onder controle te houden, zodat ze verder kunnen met hun dagelijkse leven”, stelt het bedrijf op de website.

De band is ontworpen door NeuroMetrix, een Amerikaans technologiebedrijf gespecialiseerd in pijnbestrijding. Quell is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en klaar voor marktintroductie. De crowdfundingscampagne loopt nog tot 1 maart. Vanaf deze zomer is Quell te koop in de Verenigde Staten voor $ 250. Een recept is niet nodig.

Bron: Inhabitat, Quell | Foto: Be.Futureproof, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)