18-03-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

Een nieuw wondzorgcentrum in het IJsselland Ziekenhuis versnelt genezing en bespaart kosten. Het aantal behandeldagen ligt gemiddeld tot 30 procent lager, net als de materiaalkosten.

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel opende het Wond Expertise Centrum eerder deze maand. Het centrum behandelt patiënten met complexe wonden volgens het wondzorgprogramma Transmuraal op Pad (TOP). Patiënten zien op één locatie in korte tijd verschillende zorgverleners van de verpleging, chirurgie, dermatologie en thuiszorg.

De verschillende partijen stellen samen een plan op. Hierin is de behandeling van de patiënt van begin tot eind beschreven. Het centrum brengt ook direct de huisarts op de hoogte. Het TOP-programma garandeert de continuïteit en kwaliteit van de zorg, ook tijdens de overdracht van het ziekenhuis naar de thuiszorg of andersom. De duidelijkheid van begin tot eind versnelt het behandelproces.

TOP is ontwikkeld door zorgmateriaal-specialist Mediq CombiCare. “De patiënt hoeft niet voor iedere behandeling naar het ziekenhuis èn wordt sneller beter. Daarnaast dalen door TOP zowel de materiaalkosten als de behandelkosten”, zegt Mediq CombiCare-directeur Eric Geurts in een persbericht. Volgens het bedrijf kan de kostenbesparing oplopen tot 30 procent.

Bron: ZorgEnz, Ijsselland Ziekenhuis, Mediq CombiCare | Foto: Brian Snelson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)