01-05-2015 15:36 | Door: Willemien Groot

Het UMC Utrecht gaat bij aankoop van ICT-apparatuur en elektronica letten op de arbeidsomstandigheden. Het academisch ziekenhuis sluit zich aan bij het Europese Electronics Watch.

Het UMC Utrecht is de eerste Nederlandse partner van de organisatie en de eerste Europese zorginstelling die met Electronics Watch samenwerkt. Dat meldt de onafhankelijke monitoringsorganisatie voor de elektronicabranche op zijn website.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de stap een logisch gevolg van het duurzame inkoopbeleid. “Electronics Watch geeft waardevolle, objectieve informatie over de toeleveringsbedrijven in de elektronica-industrie. Dat helpt ons in gesprek te gaan met de leveranciers", zegt Anne Marie van den Berg, verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van het ziekenhuis in een verklaring.

Electronics Watch is vorige maand opgericht en zet zich in voor de verbetering van arbeidsomstandigheden bij elektronicaproducenten en de toeleveranciers. Volgens de organisatie valt op het gebied van werktijden, de omgang met giftige stoffen en transparantie nog veel te verbeteren. Door de krachten van inkopers bij overheidsinstellingen, universiteiten en ziekenhuizen te bundelen, wil Electronics Watch werken aan structurele verbeteringen.

Tot nu toe hebben vijftig partners uit de (semi-)publieke sector in Europa zich bij het initiatief aangesloten.

Bron: Electronics Watch | Foto: Phalinn Ooi, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)