11-05-2015 16:31 | Door: Laura Fransen

Videochatten met de huisarts. Daar ligt volgens de Nederlandse start-up CareToGo de toekomst. Het bedrijf biedt huisartsconsulten via Skype.

“Over vijf jaar vinden we dit normaal”, stelt Bertus Altena van CareToGo. Volgens de start-up kan beeldbellen voor heel veel medische vragen de oplossing zijn. Zolang er geen fysiek contact nodig is tussen de arts en de patiënt, is er geen reden om aan tafel te zitten. De Skypehuisarts van CareToGo speelt hierop in. Het bedrijf ziet een potentieel van 10 miljoen Skypeconsulten per jaar.

Via de website van CareToGo kunnen patiënten een consult aanvragen. Een van de huisartsen neemt vervolgens op de gekozen datum en tijd contact op via Skype. De artsen zijn volledig bevoegd en geregistreerd. CareToGo is naar eigen zeggen sinds oktober 2014 de eerste partij in Nederland die een huisartsconsult aanbiedt via Skype. 

Toegankelijk

Het Skypeconsult moet een alternatief bieden voor de traditionele huisarts. Patiënten hoeven niet te reizen of vrij te nemen, wat de dienst voor veel mensen toegankelijk maakt. Volgens CareToGo bespaart elk Skypeconsult gemiddeld vijf kilometer aan reisafstand. Ook vanuit het buitenland kunnen mensen een consult aanvragen. De service kost € 12,50 en wordt nog niet vergoed door de basiszorgverzekering. 

Hoewel huidige klanten volgens het bedrijf zeer tevreden zijn, kennen de meeste mensen de werkwijze nog niet. “Het werkt goed voor meer dan de helft van alle klachten”, zegt Altena. “Maar het moet nu nog even wennen.”

Bron: CareToGo | Foto: NEC Corporation of America, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)