15-05-2015 11:16 | Door: Laura Fransen

Een simpel en toch innovatief handwassysteem bespaart tot 50 procent water. Het geautomatiseerde systeem doseert zowel water als zeep.

Het Syncra Total Hand Hygiene Systeem is ontwikkeld door Ecolab. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in producten voor effectieve, efficiënte reiniging en infectiepreventie. Daarin ligt de focus op de totale impact op het milieu. Volgens de makers verbetert het geautomatiseerde handwassysteem de hygiëne, terwijl het waterverbruik met tot 50 procent afneemt. Ecolab ziet onder andere toepassingsmogelijkheden in de horeca.

Het handwassysteem bestaat uit drie geautomatiseerde stappen. Met behulp van sensoren geeft het systeem een vastgestelde hoeveelheid water en zeep af. Een timer bepaalt vervolgens hoe lang de gebruiker moet inzepen, voordat het systeem een bepaalde hoeveelheid spoelwater afgeeft. Het systeem is te installeren op bestaande wastafels. Bedrijven kunnen de hoeveelheden en tijdsduur van elk van de drie stappen aanpassen aan bedrijfsprotocollen.

Award

Eerder dit jaar beloonde de Amerikaanse National Restaurant Organization (NRA) het systeem met een Kitchen Innovation Award. Van 16 tot en met 19 mei presenteert Ecolab de innovatie tijdens de NRA Show in Chicago.

Ecolab is een wereldwijde aanbieder van producten en diensten op het gebied van reiniging, gezondheid en voedselveiligheid. Het hoofdkantoor staat in St. Paul, Minnesota. In Nederland opereert het bedrijf vanuit een kantoor in Nieuwegein.  

Bron: Ecolab | Foto: Sarah Laval, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)