28-05-2015 18:07 | Door: Willemien Groot

Accelerator Rockstart begint in september een nieuw start-upprogramma voor innovatieve jonge ondernemers in de zorg en gezondheid. Digital Health krijgt onderdak op de Novio Tech Campus in Nijmegen.

Het Amsterdamse bedrijf zoekt wereldwijd tien start-ups voor een uitgebreid programma. De jonge bedrijven krijgen de kans samen te werken met patiënten en de medische wereld. In ruil voor 8 procent van de aandelen ontvangen de jonge bedrijven onder meer een investering van € 20.000 euro, toegang tot een uitgebreid netwerk, begeleiding en een internationaal podium.

Rockstart koos voor Nijmegen als locatie voor Digital Health. De regio rond de stad ontwikkelt zich in hoog tempo als Health Valley. Inmiddels zijn het oosten van Nederland zo'n 700 zorgbedrijven en -instellingen gevestigd. Het acceleratorprogramma krijgt onder meer ondersteuning van de Radboud Universiteit, de provincie Gelderland en de Rabobank.

Het gaat om start-ups die actief zijn in alle vormen van zorg op verschillende platformen. De beginnende bedrijven kunnen zich tot 19 juni aanmelden. Het programma begint in september en duurt zes maanden.

Bron: Rockstart | Foto: COD Newsroom, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)