09-06-2015 12:14 | Door: Laura Fransen

Zorg- en farmabedrijven bezetten de top drie van Newsweeks Green Ranking 2015. ING staat als hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf op nummer 27 op de wereldranglijst voor duurzaam ondernemen.

Plaats één, twee en drie op de duurzame ranglijst van het Amerikaanse nieuwstijdschrift zijn bezet door bedrijven uit de zorg- en farma-industrie. Biotechnologiebedrijf Biogen staat op nummer één met een score van 89.2 procent. Een 378.000-liter opslagbassin voor regenwater en het hergebruiken van gecondenseerd water dragen bij aan de koppositie.

De Ierse medicijnproducent Shire staat op twee. Amerikaanse Botox-producent Allergen komt op drie dankzij energie-efficiëntie en waterbesparing.

Nederland

In totaal zijn vijf Nederlandse bedrijven opgenomen in het wereldwijde duurzaamheidsoverzicht. Na ING volgt Philips op plaats 37 met een duurzaamheidsscore van 69.2 procent. ASML, Shell en Heineken komen op plaats 96, 133 en 233. In 2012 stond KPN nog in de top 10. Dit jaar komt het bedrijf niet meer in de top 500 voor.

De jaarlijkse Green Ranking rangschikt de 500 grootste internationale bedrijven naar duurzaamheid. De bedrijven worden beoordeeld in acht hoofdcategorieën, waaronder energie, uitstoot van broeikasgassen en waterverbruik. De ranglijst is gebaseerd op onderzoek door onderzoeksbureau Corporate Knights Capital en financieel adviesbureau HIP. 

Bron: Newsweek | Foto: Greg Emmerich, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)