01-07-2015 10:06 | Door: Laura Fransen

Het Haagse ziekenhuis MCH-Bronovo is in een recordtijd van vier maanden overgestapt naar een Elektronisch Patiëntdossier. Naast een hogere kwaliteit van zorg, biedt het systeem uitgebreide e-health-mogelijkheden.

Het MCH-Bronovo maakt voortaan gebruik van het HiX-systeem van leverancier ChipSoft. Het nieuwe Ziekenhuis Informatie Systeem is ingevoerd op alle drie de locaties van het ziekenhuis. Volgens MCH-Bronovo biedt het systeem uitgebreide mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen, onder andere op het gebied van e-health.

Zo kunnen patiënten via een online zorgomgeving eConsults voeren met hun behandelaar en advies op maat krijgen. Deze vorm van zorg op afstand kan de noodzaak van een fysiek ziekenhuisbezoek wegnemen. Patiënten hoeven niet te reizen of vrij te nemen. Het systeem moet ook de efficiëntie van administratieve zaken verbeteren. Patiënten kunnen online afspraken inplannen, herhaalrecepten opvragen en uitslagen inzien.

Recordtijd

Het ziekenhuis realiseerde de overstap binnen vier maanden. Volgens het ziekenhuis is dit een recordtijd voor de implementatie van zo’n complex systeem. “Het is ongelooflijk wat er in zo’n korte tijd gerealiseerd is”, zegt Renée Barge van de raad van bestuur in een persbericht.

Ook andere Nederlandse zorginstellingen houden zich bezig met digitalisering. Het Martini Ziekenhuis in Groningen stapte onlangs over op het Elektronisch Patiëntdossier. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) nam eerder dit jaar een duurzaam datacentrum in gebruik om de groei van het dataverkeer als gevolg van digitalisering bij te houden.  

Bron: MCH-Bronovo | Foto: Jeroen Bennink, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)