19-07-2015 09:24 | Door: Chris Thijssen

In aanvulling op de accelerator voor start-ups, introduceert Rockstart het Global Ambassadors Network for Digital Health. Hiermee verbindt het bedrijf start-ups met professionals van onder meer Google en Walgreens.

De Digital Health-ambassadeurs gaan de door Rockstart geselecteerde start-ups helpen bij het ontdekken van nieuwe markten en ketens in de duurzame gezondheidszorg. Op die manier kunnen de start-ups volgens Rockstart de beste marktkansen en partners te vinden.

De ambassadeurs zijn afkomstig uit verschillende landen. Onder hen zijn Shwen Gwee, lid van de Advisory Board Pharma bij Google, en Zach West, Manager Mobile, Social & Content bij de Amerikaanse drogisterijketen Walgreens. De Nederlandse ambassadeur is Lucien Engelen, directeur van het Radboudumc REshape Center.

Internationale markt

Dit voorjaar kondigde Rockstart de Digital Health Accelerator in Nijmegen aan. Dit programma is bedoeld voor digital health-start-ups die hun product op de internationale markt willen brengen.

Het Global Ambassadors Network for Digital Health is hierop een uitbreiding. Een internationaal programma maakt het volgens Rockstart mogelijk om te profiteren van verschillende culturen en mogelijkheden.

Volgens Maarten den Braber, Program Director Digital Health bij Rockstart Accelerator, blijft Rockstart in de toekomst ambassadeurs aan het netwerk toevoegen. Zo versterkt het bedrijf zijn missie om digital health-start-ups onder de internationale aandacht te brengen en te laten groeien.

De Rockstart Digital Health Accelerator begint in oktober dit jaar en duurt zes maanden.

Bron: Rockstart | Foto: German Tenorio, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)