10-08-2015 09:04 | Door: Fitria Jelyta

IBM neemt voor een bedrag van $1 mrd het medisch softwarebedrijf Merge Healthcare over. Met de overname wil het bedrijf het cloud-based platform IBM Watson Health uitbreiden.

IBM wil de software van Merge Healthcare gebruiken om diagnostische beelden van bijvoorbeeld CT- en MRI-scans toegankelijk te maken via IBM Watson Health. Hierdoor kunnen artsen en zorgmedewerkers de beelden op mobiele apparaten bekijken en analyseren. 

Merge Healthcare ontwikkelt softwaresystemen om data en beelden van medische apparatuur te verwerken. De software van Merge Healthcare wordt onder andere gebruikt in cardiologie- en oncologiepraktijken. 

Door het IBM Watson Health-platform aan te vullen met de software van Merge Healthcare, kunnen artsen behandelingen tegen kanker, beroertes en hartfalen optimaliseren aan de hand van gedeelde diagnostische beelden. Ook kunnen ze diagnostische onderzoeksresultaten vergelijken met bestaande data.

Supercomputer

IBM Watson Health verzamelt medische data van klinieken, onderzoeken en sociale netwerken via cloud-based computing. Dit enorme databestand is via een beveiligd platform toegankelijk voor artsen, onderzoekers en patiënten.

Hierdoor krijgen artsen en onderzoekers een beter overzicht van bestaande gegevens, waardoor ze het zorgaanbod kunnen verbeteren. Patiënten kunnen gegevens delen met zorginstellingen, waardoor ze actief bijdragen aan verbetering van het zorgaanbod.

Bron: Merge, IBM | Foto: Zdenko Zivkovic, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)