17-08-2015 12:26 | Door: Fitria Jelyta

Een ziekenhuis in Californië verwacht zijn waterverbruik met 37 miljoen liter omlaag te brengen door een serie beparingsmaatregelen. 

Het Tri-City Medical Center in San Diego County gaat onder andere waterbesparende regelappartuur en koelcompressors installeren. Daarnaast bespaart Tri-City water met zuinige douchekoppen en toiletten. Ook neemt het bedrijf nieuwe sterilisatoren in gebruik, die medische gereedschappen steriliseren met minder water. Volgens de directeur van het Tri-City Medical Center moeten de aanpassingen voor efficiënt waterverbruik binnen een jaar worden terugverdiend.

Het Tri-City Medical Center heeft voor zijn waterbesparingsprograma de hulp van auditbureau Water Saver Solutions ingeroepen. Dat bedrijf heeft naar eigen zeggen in vijf jaar tijd meer dan vijftig audits gehouden in Californische ziekenhuizen. Hiermee wil Water Saver Solutions bijdragen aan het landelijke waterbesparingsprogramma van het U.S. Environmental Protection Agency.

Californië blijft worstelen met de aanhoudende droogte. In de staat worden veel maatregelen genomen om water te besparen. Zo zijn er miljoenen plastic ballen gebruikt om waterverdamping te voorkomen in het stadsreservoir.

Bron: Environmental Leader, Los Angeles Times | Foto: Arlington County, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)