24-08-2015 12:22 | Door: Fitria Jelyta

De caravanfabrikant Kip Caravan heeft met KipCareOne een mobiele badkamer ontwikkeld die senioren en mensen met een bewegingsbeperking langer laat thuis wonen.

De KipCareOne beschikt over een wastafel, een wc en een douche. De verplaatsbare badkamer is rolstoeltoegankelijk en gemakkelijk te installeren in bijvoorbeeld de woonkamer of garage van een woning. Als de woonruimte niet direct beschikking heeft over warm water, levert het bedrijf een 50 liter boiler mee met de sanitaire unit. Hierdoor kan de gebruiker langdurig douchen met warm water.

De waterleiding en afvoer zijn achter in de kastvormige unit weggewerkt, waardoor de badkamer niet opvalt. Daarnaast is de vloer van de KipCareOne voorzien van een anti-slipbodemplaat om de veiligheid van gebruikers te bevorderen.

De Telegraaf meldt dat de mobiele badkamer € 12.000 moet kosten. Verder kan de KipCareOne voor € 100 per week worden verhuurd.

“Zoiets als dit bleek nog nergens ter wereld te bestaan”, zegt Kip-directeur Henk Gunnink in een interview met De Telegraaf. “Er gaan jaarlijks 240.000 mensen naar een rusthuis, veruit de meesten willen tot het laatst thuis blijven wonen.”

Bron: De Telegraaf, Kip Care