24-08-2015 12:02 | Door: Fitria Jelyta

De start-up SkinVision heeft een investering van € 3 mln binnengehaald voor de doorontwikkeling van zijn huidkanker-detecterende smartphone app.

De investering komt van Leo Pharma, een Engels bedrijf dat zich richt op het verbeteren van zorg voor patiënten met huidaandoeningen en bloedstollingen. 

Met de investering gaat SkinVision de app verder ontwikkelen om ook andere huidaandoeningen dan huidkanker te analyseren. Daarnaast wil SkinVision zich uitbreiden in verschillende markten en samenwerkingen met zorgaanbieders realiseren.

SkinVision heeft een totale investering van tussen de €5 en €6 miljoen euro binnengehaald sinds de introductie in 2011. De SkinVision app is al 200.000 keer gedownload. 

Vroege diagnose

Naast het detecteren van melanomen, de meest levensbedreigende vorm van huidkanker, detecteert de app ruim 80 procent van andere soorten huidkanker. Dat bleek uit het onderzoek van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Gebruikers maken simpelweg een foto van moedervlekken, waarop de app een diagnose maakt op basis van de afbeelding. Wanneer gebruikers risico lopen op huidkanker, kleurt de app rood op de foto van de moedervlek. Dit bevordert een vroege diagnose van huidkanker, waardoor passende maatregelen op tijd worden genomen. 

Bron: TechCrunch, Tweakers | Foto: Intel Free Press, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)