24-08-2015 18:05 | Door: Fitria Jelyta

De zorgstart-up Cloud9 Health Solutions heeft een investering binnengehaald. Het bedrijf uit Deventer maakt software die ziekenhuizen tijdwinst moet opleveren bij het maken van kwaliteitsregistraties.

De zorgsoftwareontwikkelaar uit Deventer heeft een investering gekregen van Health Innovations, een investeringsfonds waarin onder meer zorgverzekeraar VGZ, ABN AMRO en medicijnleverancier Mediq deelnemen. De partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld de investering bedraagt.

De software van Cloud9 Health Solutions ontsluit en koppelt zorggegevens om kwaliteitsregistraties efficiënter te maken. Zo kan de software gegevens uit elektronische patiëntdossiers en uit laboratoria koppelen. Ziekenhuizen kunnen daardoor flink besparen op de kosten voor registratie. 

De investering wordt voornamelijk gebruikt om uitbreiding van de start-up mogelijk te maken. Daarnaast moet de software van Cloud9 Health Solutions in meer ziekenhuizen worden toegepast.

Interne verbeteringen

Kwaliteitsregistraties van ziekenhuizen zijn gericht op interne verbeteringen om de kwaliteit en doelmatigheid van het zorgaanbod te verbeteren

Verschillende registraties worden al gebruikt als keuze-informatie voor patiënten, inkoopinformatie voor zorgverzekeraars, toezichtinformatie voor inspectie, en verantwoordingsinformatie voor het ministerie van volksgezondheid. Volgens Cloud9 moeten dezelfde kwaliteitsregistraties uiteindelijk voor meerdere doelen worden gebruikt.

Bron: Automatiseringgids, NVZ ziekenhuizen | Foto: Intel Free Press, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)