01-09-2015 18:50 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Theranos heeft een nieuwe manier ontwikkeld om een groot aantal bloedtesten uit te voeren op één bloedmonster. Dit maakt het mogelijk om gezondheidsdata eenvoudig en snel te verkrijgen.

Dat meldt Medcareernews. Het biotechnologiebedrijf, dat een omzet van $9 mrd heeft, kan patiënten met één bloedprik op verschillende ziektes testen. Dit maakt grote bloedafnames overbodig, wat artsen veel tijd bespaart bij bloedonderzoek.

Met een vingerprik wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en in een buisje bewaard voor het bloedonderzoek. Theranos maakt gebruik van een techniek waarbij een kleine hoeveelheid vloeistof wordt verwerkt en gemanipuleerd om er data over te verkrijgen.

De techniek maakt het mogelijk om in dit bloedmonster de bloedwaarden van verschillende ziektes tegelijkertijd te herkennen.

70 testen

Volgens een woordvoerder van Theranos is het bedrijf erin geslaagd om 70 verschillende testen uit te voeren op een buisje met één bloedmonster. Het bedrijf heeft ook een smartphone-app ontwikkeld waarmee de resultaten van het bloedonderzoek snel en toegankelijk worden gemaakt voor patiënten.

Bron: Medcareernews | Foto: Alisha Vargas, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)