12-09-2015 09:40 | Door: Fitria Jelyta

Philips opent het eerste co-creatiecentrum voor digitale zorginnovaties. Doel is onder meer om zorgorganisaties te ondersteunen bij het verbeteren van het zorgaanbod voor patiënten.

In het co-creatiecentrum krijgen zorgbestuurders en huisartsen de mogelijkheid om samen te werken met ontwerpers, programmeurs en patiënten om zorginnovaties te bedenken. Deze ideeën worden ondersteund door technologie van Philips en hebben tot doel de zelfredzaamheid van patiënten en het zorgaanbod te verbeteren.

Met het centrum op de High Tech Campus in Eindhoven wil de technologiegigant onder meer zorg-op-afstand optimaliseren voor patiënten met chronische ziektes. Zo kunnen patiënten met diabetes type 2 hun gezondheidsdata continu bijhouden via een nieuw regionaal model voor ‘connected health’.

Via de Philips HealthSuite Digital Platform worden de zorginnovaties mogelijk gemaakt. Met het beveiligde cloudplatform wil Philips bijdragen aan de vermindering van ziekenhuisbezoeken. Daarnaast wil Philips patiënten in staat stellen om controle te hebben op hun eigen gezondheid.

Preventieve zorg

De technologiegigant werkt samen met het Zorgnetwerk Midden-Brabant, een samenwerkingsverband dat ziekenhuizen, huisartspraktijken en zorginstellingen in de regio Midden-Brabant vertegenwoordigt.

Deze samenwerking moet leiden tot het toepassen van onder andere preventieve zorgmodellen, waarin de zorgbehoeften van de patiënt centraal staan.

In de HealthSuite Lab ontwikkelt Philips meer zorgtechnologie die beter op zorgbehoeften inspelen. De technologiegigant heeft onlangs een nieuw analysesysteem ontwikkeld die betere ouderenzorg en minder ziekenhuisopnames belooft. De CareSage voorspelt medische aandoeningen voordat ze er zijn via wearables en real-time data. 

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)