14-09-2015 16:41 | Door: Fitria Jelyta

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven bouwt een specialistisch topklinisch centrum voor hart- en vaatziektebehandelingen. Dit centrum krijgt toegang tot de laatste Philips-technologieën om gespecialiseerde zorg efficiënter te bieden.  

In samenwerking met Philips realiseert het Catharina ziekenhuis het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland. Alle behandelingen van hart- en vaatziektepatiënten worden in een centraal gebouw ondergebracht. Het nieuwe centrum wordt in 2016 geopend.

Hiermee kan het ziekenhuis een hoge kwaliteit van gepersonaliseerde behandelingen en snelle toegangstijden bieden. Door alle behandelingen in één centrum onder te brengen, kan het ziekenhuis zowel de kosten als behandeltijden verminderen.

Philips levert vijf interventiekamers en twee hybride operatiekamers voor het centrum. Daarnaast voorziet het bedrijf alle kamers van de laatste innovaties op het gebied van medische beeldvorming en klinische IT. Dit maakt het mogelijk om live 3D-beeldgestuurde operaties uit te voeren.

Röntgenstraling

Speciale technologie in alle interventiekamers moet de hoeveelheid gebruikte röntgenstraling tijdens behandelingen tot 83 procent verminderen. Dit is voordelig voor de gezondheid van de patiënten en het zorgpersoneel.

De klinische IT van Philips bestaat onder meer uit de EP Navigator, HeartNavigator en EchoNavigator. Deze innovaties combineren 3D beeldvorming met röntgenbeeldvorming, waardoor artsen beter inzicht krijgen tijdens verschillende typen operaties.

Philips heeft onlangs het eerste co-creatiecentrum voor digitale zorginnovaties geopend. De technologiegigant wil met het onderzoekscentrum onder meer zorgorganisaties ondersteunen bij het verbeteren van het zorgaanbod voor patiënten. 

Bron: Catharina ziekenhuis | Foto: Avezaat, Wikimedia Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)