18-09-2015 12:17 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse start-up We Care Solar heeft $ 1 mln ontvangen van de Verenigde Naties om medische faciliteiten in ontwikkelingsgebieden te voorzien van duurzame en draagbare verlichting.

We Care Solar heeft de Solar Suitcase ontwikkeld. Dat is een draagbaar medisch verlichtingssysteem dat op zonne-energie werkt. De koffer is voorzien van zonnepanelen, een energiezuinige LED-lamp, een mobiele telefoon, batterijopladers en een monitor die moeders helpt bij de geboorte van hun kinderen. 

Zorginstellingen in landen met weinig toegang tot elektriciteit kunnen met de Solar Suitcase ook in het donker medische handelingen uitvoeren. Doordat de Solar Suitcase verplaatsbaar is, kunnen medewerkers de koffer ook meenemen naar vrouwen die in plaats van in de zorginstelling, thuis bevallen. 

Wanneer een zorginstelling ervoor kiest de Solar Suitcase niet te verplaatsen, en alleen binnen de muren te gebruiken, kunnen de zonnepanelen van de koffer op het dak van de instelling worden geplaatst.

Duurzaamheidsprijs

De start-up heeft met de Solar Suitcase een prijs gewonnen voor praktijkgerichte duurzame energieontwikkeling. Deze prijs wordt door de Verenigde Naties uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan duurzame innovaties in ontwikkelingsgebieden. De prijs leverde een bedrag van $ 1 mln op.

Met dit bedrag willen de makers van de Solar Suitcase ervoor zorgen dat meer zorginstellingen in landen waar weinig toegang is tot elektriciteit de koffer kunnen gebruiken.

Bron: We Care Solar, Poweringthefuture.un.org | Foto: We Care Solar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)