14-10-2015 18:09 | Door: Fitria Jelyta

Het Belgische 3D-printbedrijf Materialise gaat samenwerken met implantatenfabrikanten om 3D-geprinte en gepersonaliseerde orthopedische implantaten beschikbaar te maken in de zorg.

Dat meldt 3dprint.comMaterialise startte het bedrijf Mobelife om zorgorganisaties te helpen bij het implementeren van 3D-printtechnologie voor orthopedische implantaten, zoals knie- en heupimplantaten. Zo gaat het Belgische bedrijf 3D-geprinte en gepersonaliseerde implantaten beschikbaar maken voor verschillende zorginstellingen.

Afgelopen week heeft Mobelife aangekondigd samen te gaan werken met de Engelse orthopedische implantatenfabrikant JRI Orthopaedics. De Engelse fabrikant gaat zijn implantaatassortiment uitbreiden met de gepersonaliseerde heupprotheses van Mobelife.

Kniemodellen

Daarnaast is Materialise een samenwerking aangegaan met het Australische bedrijf Global Orthopaedic Technology. Hiermee wil Global Orthopaedic de 3D-geprinte kniemodellen van Materialise beschikbaar maken. Met deze modellen kunnen chirurgen zich beter voorbereiden op gecompliceerde knieoperaties.

Materialise zegt met deze samenwerkingen de 3D-geprinte implantaten verder te kunnen ontwikkelen naar de behoeftes van zowel patiënten als chirurgen. 

Bron: Materialise, 3dprint.com | Foto: Artur Bergman, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)