15-10-2015 07:31 | Door: Fitria Jelyta

Amerikaanse wetenschappers hebben een computerprogramma ontwikkeld dat het effect van een gehoorimplantaat voorspelt bij kinderen met een gehooraandoening. 

Dat meldt Medicalnewstoday. Volgens de onderzoekers van het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center is het computermodel een praktische tool om beter te testen of het gehoor van patiënten met een aandoening verbetert na een cochleair implantaat.

Het computermodel analyseert data van MRI-scans van kinderen met en zonder een gehooraandoening. Tijdens een gehoortest geven de MRI-scans de bloedstroom aan in de hersenen van de kinderen.

Vervolgens maakt het programma een voorspelling van welke kinderen met een gehooraandoening baat hebben bij een gehoorimplantaat. 

Verder ontwikkelen

Door het voorspellen van het effect van een gehoorapparaat, moet het programma het aantal ingrijpende implantaatoperaties verminderen. De wetenschappers gaan het programma verder ontwikkelen, zodat artsen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over het al dan niet aanbrengen van een gehoorimplantaat.

Bron: Medicalnewstoday | Foto: Ben Husmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)