16-10-2015 07:12 | Door: Fitria Jelyta

Medlon medische diagnostiek plant binnenkort het werk van thuisprikmedewerkers centraal via een digitaal platform van softwareontwikkelar helpLine. Dit moet het werk van de zorgmedewerkers efficiënter maken.

De Careware planning- en registratieplatform van helpLine plant voor thuisprikmedewerkers de meest optimale routes van huisbezoeken. Door de centrale en efficiënte planning wordt de werkdruk beter verdeeld en zijn er minder arbeidsuren nodig zijn voor het plannen.

Medlon kan zo het zorgpersoneel voor andere taken inzetten om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Daarnaast kan het systeem tegenslagen op een route oplossen door een andere medewerker via de Careware in te plannen.

Het laboratorium wil de Careware verder inzetten om patiënten beter te informeren over de diensten die zij levert. Het systeem kan een patiënt bijvoorbeeld informeren over de verwachte aankomsttijd van een medewerker.

Bloedanalyses thuis uitvoeren

De Careware platform van helpLine is voorzien van een app voor iOS en Android. Door gebruik te maken van compacte analyseapparaten en de Careware app, wil Medlon in de toekomst vaker bloedanalyses uitvoeren bij de patiënt thuis. De app maakt het mogelijk om testuitslagen direct door te voeren naar het centrale systeem van de zorginstelling. 

Bron: Medlon, Medicalfacts | Foto: Thirteen of Clubs, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)